Poletne aktivnosti, ki so vam na razpolago v destinaciji Bovec in za katere smo mnenja, da vas bodo na vašem dopustu navdušile. Izbirate lahko med aktivnostmi na vodi, kolesarjenjem, pohodništvom, adrenalinskimi aktivnostmi in ribolovom.

Vodne aktivnosti

Prepustite se vodnim užitkom in se preizkusite v raftingu, canjoningu ali vožnji s kajakom.

“Destinacija Bovec ponuja vrsto možnosti za vodne aktivnosti, kot so rafting, kanjoning oziroma soteskanje in vožnje s kajakom. Reka Soča je kot nalašč za ohladitev v vročih poletnih dnev in odlično preživet dopust v naravi.”

Soteskanje

Spoznajte slikovite soteske, kristalno čiste tolmune in slapove prek soteskanja. Soteskanje vam nudi aktivno spoznavanje naše prečudovite narave.

Usposobljeni vodiči lokalnih športnih agencij, vas bodo popeljali na adrenalinsko dogodivščino po naravnem vodnem parku. Poskusili se boste v skakanju čez več metrske slapove, spuščanju po naravnih toboganih seveda pa ne bo manjkalo niti kopanja in osvežitvi v kristalno čistih tolmunih.

Rafting

Rafting je kot nalašč za tiste, ki si želijo pustolovščin na vodi. Spust z raftom po reki Soči je doživetje, ki ga nikakor ne smete zamuditi. Brzice reke Soče omogočajo nepozabno doživetje za vse, mlade in starejše, skupine prijateljev ali družine z otroki.

Prvi del dogodivščine poteka po lažjem delu reke, kar omogoča vsaki ekipi, da se uskladi ter osvoji potrebna veslaška znanja. Sledi krajši postanek, namenjen počitku, kopanju v kristalno čistih tolmunih in nastavljanju sončnim žarkom. Postanku sledi atraktivnejši del avanture, kjer se struga zoži in brzice postanejo hitrejše.

Spust s kajakom

Reka Soča s svojimi pritoki je gotovo ena od lepših rek v Evropi. Spust s kajakom je tisti, kjer lahko opazujete neokrnjeno naravo in čisto smaragdno barvo v vsej njeni lepoti in edinstvena izkušnja, ki je gotovo še dolgo ne boste pozabili.

Brzice reke Soče in njenih pritokov so različnih težavnostnih stopenj, tako da navdušujejo tako začetnike kot tudi izkušene kajakaše.

Lokalne športne agencije nudijo pestro kajakaško ponudbo za vse in sicer na podlagi predhodnega znana: šolo kajaka za otroke in odrasle, vodene kajakaške izlete, izposojo opreme in še bi lahko naštevali.

Kolesarjenje

Raziščite čudovito destinacijo Bovec z vožnjo na kolesu. Kolo si lahko tudi izposodite pri nas.

Bovec je tudi izhodišče za številne kolesarske izlete in ture. Spoznajte bolj ali manj znane zgodovinske, kulturne, etnološke in naravne znamenitosti doline smaragdne reke Soče. Družine se lahko odpravijo na srednje zahtevne kolesarske izlete po naši okolici, bolje izkušeni in pripravljeni kolesarji pa se lahko podajo po cestnokolesarskih poteh vse do Trente ali pa celo po znameniti mangartski cesti. V sodelovanju z vodniki lokalnih športnih agencij pa se lahko podate tudi na odkrivanje skritih gorskih kotičkov in prelepih razgledov. Bovec in okolico lahko raziskujete na kolesu tudi če s seboj niste pripeljali kolesa. V naši hiši si lahko izposodite gorska kolesa brezplačno, za družine z  manjšimi otroki pa je na voljo tudi otroški sedež.

Pohodništvo

Izleti v naravo so enkraten način preživljanja aktivnega dopusta, ideje za izlete ter lokalno vodenje pa vam zagotovimo mi.

Bovec z okolico nudi številne možnosti za krajše družinske sprehode, ki vas pripeljejo do prelepih naravnih znamenitosti in številnih krožnih sprehajalnih poti, v dolini Trente poteka tudi znamenita Soška pot. Mnogo je tudi možnosti za izlet v gore, lahkih, primernih tako za družine, do zelo zahtevnih poti. Poleti lahko izkoristite tudi gondolo, ki vas pripelje na Kanin. 

Adrenalin

Za vse, ki ste željni akcije in bi radi doživeli nekaj izjemnega.

Tudi za tiste bolj pogumne, ki potrebujejo svojo dozo adrenalina, se na bovškem najdejo primerne aktivnosti. Zadnja leta je zelo popularen zipline, da pa bo adrenalinska pustolovščina popolna, se lahko odločite tudi za skok s padalom iz letala (skydive).

Ribolov

Za vse ljubitelje ribolova, ki bi radi svoj čas izkoristili v naravi ob prelepi reki Soča.

Reka Soča in njeni pritoki gotovo veljajo za enega od najlepših in najboljših slovenskih ribiških revirjev. Na Soči je edini dovoljeni način ribarjenja muharjenje. Ribiči od blizu in daleč se navdušujejo nad znamenito soško postrvjo, lipani in šarenkami. Ribiška sezona se traja od začetka aprila pa vse do konca oktobra.

“Pri nas lahko kupite ribolovne dovolilnice za ribiški okoliš Ribiške družine Tolmin, za tiste manj izkušene pa lahko priskrbimo tudi vodnika.

 

Kdo smo

Apartmaji Mrakič so v Bovcu pristoni že od leta 1985. Smo manjše družinsko podjetje, ki se trudi, da vsako leto svojim gostom ponudi kaj novega.

Nahajamo se v stari bovški hiši v mirnem delu Bovca, vsi naši apartmaji pa so opremljeni z vsem, kar gost na počitnicah potrebuje.

Kontaktne informacije

Vasja Mrakič s.p.

Dvor 53, 5230 Bovec, Slovenija
Telefon: +386 41 329 174
E-pošta: info@mrakic.net

Izdelava spletne strani: Agencija Forward, Google Partner